Flugfiske expeditioner2018-04-12T17:21:19+02:00

Flugfiske Expedition

Flugfiske och  forsränning i Lappland
CreActive Adventure har producerat förstklassiga fiskeexpeditioner i svenska fjällen sedan  2001 or för flugfiskare på  Kaitum, Lainio och  Pite Älv. Vi är licensierade forsrännare och guider med lång erfarenhet av de älvar vi verkar på.

LAINIO eller KAITUM ÄLV

Säsong 25/6 – 15/9 2018. Min 4 gäster

Dag 1

Vid ankomst till Kiruna flygplats välkomnar CreActives guider dig för transferresa till helikopterbas i Kurravaara, Kiruna. Stop vid affärer i Kiruna för att komplettera utrustning och personliga föremål om så önskas. Packning av utrustning av avfärd med helikopter till Lainio/ Tjuonajokk. Flygtid cirka 40 minuter. Vid ankomst till älven, middag på älvstranden, beroende på ankomsttid. Efter måltid, säkerhetsinstruktioner innan vi ger oss iväg med båtarna/uppblåsbara kanoterna för att påbörja vår resa nedströms. Första nattens stopp för fiske och övernattning i tältkåta, middag och tilltugg serveras. Tid för guidat fiske om du önskar. Övernattning på liggunderlag och i sovsäckar i tiomanna tältkåta.

Dag 2

Vildmarsfrukost serveras i tältkåtan. Tid för fiske fram till lunchtid. Paddling nedströms till nya fiskeställen. Vildmarkslunch serveras på älvstranden. Tid för guidat fiske och nytt tältkåtaläger. Vildmarksmiddag serveras vid tältkåtan. Tid för guidat fiske så länge du önskar.  Övernattning på liggunderlag och i sovsäckar i tältkåta.

Dag 3- 6

Samma schema som ovan. Beroende på väder och fiskeställen följer vi älven nedströms mot Jårkkaståkkabron/Kaitum by för ett sista nattens läger.

Dag 7

Vildmarksfrukost. Vi paddlar sista biten ner till Jårkkaståkkabron/ Kaitum by. Packar ur all utrustning och minibusstransfer till Kiruna flygplats.

Pris från : 19  950 SEK inkl moms (25%) per person om 4 betalande gäster

Inkluderat i pris: 1 licensierad guide för forsränning och fiske, 1 självlänsande 8-manna forsbåt, 35l drybag/gäst för personliga föremål, flytväst, kost och logi från lunch dag 1 till frukost sista dagen, middag, lunch över öppen eld, alla måltider förberedda av guiderna. Övernattning i samekåta, liggunderlag och sovsäck. Alla transporter: med helikopter eller på land. Fisketillstånd.

Ej inkluderat i pris: alkoholhaltiga drycker, personliga föremål

Säkerhet: Creactive har med säkerhetsutrustning, GPS, satellittelefon, första hjälpen-kit. CreActive är försäkrat och licensierat för forsränning och expeditioner. Vi rekommenderar alltid våra gäster att ha en giltig reseförsäkring under expeditioner.

Lagarbete: Under våra turer och expeditioner arbetar vi som ett lag, när det kommer till paddling och sätta upp läger osv. För att få en bra upplevelse av det dagliga utomhuslivet.

Mat: Vildmarksfrukost är normalt bröd, ost, skinka, korv, kaffe, juice. Till lunch serverar vi vanligtvis soppa med bröd och kaffe och kaka. Middag är alltid tvårätters. På längre turer kokar vi pasta, potatismos, konserverad mat. Vi tillagar också fisk vi fångar under vår expedition.

Kädsel: Vadare är obligatoriskt. Vattentäta kläder, förstärkningsplagg för kyligare väder, mössa och handskar. Minst ett extra ombyte kläder utifall du blir blöt. Ta med egen handduk och hygienartiklar. Myggmedel, solglasögon och solskydd är bra att ha med.

Fiskeutrustning: Ett bra klass 5-6 spö är bra beroende på vind och större flugor, flytlina, flyt- och sjunktafsar. Torrflugor 16-10, nymfer 14-8, streamers 10-6