Havskajak Paddling2018-04-12T16:27:16+02:00

Havskajakpaddling – Inland och Skärgård

LULEÅ och RÅNE SKÄRGÅRD med sina 800 öar erbjuder unika möjligheter för upplevelser och äventyr. Den subarktiska skärgården med sina ljusa sommarnätter ger goda möjligheter att uppleva ett rikt djurliv och en ostörd miljö med vilda och orörda öar. Bästa sättet att ostört nå ut i skärgården är med havskajak, lätt att paddla efter kort instruktion från era guider. Kajak är ett miljövänligt, tyst och effektivt sätt att färdas och det absolut bästa sättet att komma i kontakt med djurlivet och naturen.

HAVSKAJAK DAGSTUR – STORA LAPPTRÄSK

CreActives guider välkomnar er vid startplats. Lappträskturen är en paddling i ett sjösystem med inslag av älv och deltalandskap i mycket vackra miljöer i inlandet. Passar mycket bra som nybörjartur då det sällan blir grov sjö och paddlingen går att anpassa efter era kunskaper. Säkerhets och paddel instruktion innan vi paddlar upp mot Livas älvens deltaland i norra delen av sjön och vidare till Grundträsket vid Blåkölens naturreservat där vi gör ett strandhugg på Sten ön för lunch kring lägerelden innan vi paddlar tillbaka mot lappträsket.

Pris: SEK 1395 per person . Min 2 personer

Ingår: Professionell guide m säkerhetsutrustning, Kajak, flytväst, paddel . Lunch samt snacks och dryck.
Tidsåtgång: 6 -8 tim
Distans: 14 km

HAVSKAJAK DAGSTUR – LULEÅ ELLER RÅNE SKÄRGÅRD
CreActives guider välkomnar er vid startplats. Vi gör en säkerhets och paddelinstruktion innan vi paddlar ut genom den inre och skyddade skärgården till fågelreservatet på Sandskäret eller Skogsskäret från Hagaviken. Strandhugg, lunch och vandring på ön. På eftermiddagen paddlar vi tillbaka till hagaviken där vi avslutar dagen.
Pris: SEK 1395 per person. Min 2 personer.

Ingår: Professionell guide m säkerhetsutrustning, Kajak, flytväst, paddel . Lunch samt snacks och dryck.
Tidsåtgång: 6 -8 tim
Distans: 15 km

HAVSKAJAK 2 DAGARS TUR – LULEÅ SKÄRGÅRD
Dag 1. CreActives guider välkomnar er. Vi paddlar ut till den vackra Hindersön från Lövskär via Hagaviken, lunch vid fågelreservatet på Sandskäret. Strandhugg och vandring vid urskogen på Lappön. Paddling till Hindersön, middag & bastu på Jopikgården . Övernattning i fyrbäddsrum.
Dag 2. Frukost avfärd mot Luleå. Lunch och strandhugg på öarna. Vi är tillbaka i Luleå  på eftermiddagen.
Pris: SEK 3 290 per person. Min 2 personer.

Tidsåtgång: 2 dagar , 1 natt
Distans: 40km

Ingår: Professionell guide m säkerhetsutrustning, Kajak, flytväst, paddel, 2 Luncher och 1 middag samt snacks och dryck, bastu och logi på Jopikgården.

Kajaker & Kanoter för uthyrning

Priser för alla kajaker och kanoter inkluderar Paddel, flytväst, kapell, öskar & svamp samt paddelkarta och kompass.

Rainbow Lazer / Seayak/ Kodiak-1 mans Havskajak
En riktig havskajak med roder. Stabil och lättpaddlad. Mycket snabb. Lämplig för nybörjare och  erfarna paddlare. Dagsturer, weekend och långexpedition. Klarar stora överfarter och grov sjö. Rolig för surf och lek.
Längd: 512 cm    Sittbrunn: 86×48 cm    Lastutrymme: 2 stora skott, 1 daglucka.
Dygn: SEK 400     Vecka: SEK  2500     

Forskajak Robson – Hybrid
En riktig forskajak med nerfällbar skädda. Stabil och lättpaddlad. Mycket snabb. Lämplig för nybörjare och  erfarna paddlare. Dagsturer och weekend och långexpedition. Klarar fors I – IV
Längd:320 cm    Sittbrunn: 86×48 cm    Lastutrymme: 1 st 50 l, 1 st daglucka.
Dygn: SEK 400     Vecka: SEK  2500

Gummikanot ARK Crocodile
En uppblåsbar kanot för forspaddling. Stabil och lättpaddlad.  Lämplig för nybörjare och  erfarna paddlare. Dagsturer, weekend och långexpedition. Klarar fors och kan ta mkt packning.
Längd: 420 cm
Dygn: SEK 400     Vecka: SEK  2500

Hyra Utrustning för Expedition

Vi har även all utrustning till uthyrning om ni vill göra en egen expedition under några dagar i skärgården. Vi hjälper gärna till med transporter från start till stop plats på förfrågan.

– GPS med sjökort

– Campingutrustning, Tält eller tältkåta, liggunderlag, kök och sovsäckar

– Våtdräkter och torrjackor, våtskor.

– Vattentäta säckar och fodral för packning.

– Fiskeutrustning m.m

Kontakta oss mer information och priser.