Havskajak Paddling 2017-05-02T13:34:32+00:00

Havskajakpaddling – Inland och Skärgård

LULEÅ och RÅNE SKÄRGÅRD med sina 800 öar erbjuder unika möjligheter för upplevelser och äventyr. Den subarktiska skärgården med sina ljusa sommarnätter ger goda möjligheter att uppleva ett rikt djurliv och en ostörd miljö med vilda och orörda öar. Bästa sättet att ostört nå ut i skärgården är med havskajak, lätt att paddla efter kort instruktion från era guider. Kajak är ett miljövänligt, tyst och effektivt sätt att färdas och det absolut bästa sättet att komma i kontakt med djurlivet och naturen.

HAVSKAJAK DAGSTUR – STORA LAPPTRÄSK

CreActives guider välkomnar er vid startplats. Lappträskturen är en paddling i ett sjösystem med inslag av älv och deltalandskap i mycket vackra miljöer i inlandet. Passar mycket bra som nybörjartur då det sällan blir grov sjö och paddlingen går att anpassa efter era kunskaper. Säkerhets och paddel instruktion innan vi paddlar upp mot Livas älvens deltaland i norra delen av sjön och vidare till Grundträsket vid Blåkölens naturreservat där vi gör ett strandhugg på Sten ön för lunch kring lägerelden innan vi paddlar tillbaka mot lappträsket.

Pris: SEK 1290 per person . Min 2 personer

Ingår: Professionell guide m säkerhetsutrustning, Kajak, flytväst, paddel . Lunch samt snacks och dryck.
Tidsåtgång: 6 -8 tim
Distans: 14 km

HAVSKAJAK DAGSTUR – LULEÅ ELLER RÅNE SKÄRGÅRD
CreActives guider välkomnar er vid startplats. Vi gör en säkerhets och paddelinstruktion innan vi paddlar ut genom den inre och skyddade skärgården till fågelreservatet på Sandskäret eller Skogsskäret från Hagaviken. Strandhugg, lunch och vandring på ön. På eftermiddagen paddlar vi tillbaka till hagaviken där vi avslutar dagen.
Pris: SEK 1290 per person. Min 2 personer.

Ingår: Professionell guide m säkerhetsutrustning, Kajak, flytväst, paddel . Lunch samt snacks och dryck.
Tidsåtgång: 6 -8 tim
Distans: 15 km

HAVSKAJAK 2 DAGARS TUR – LULEÅ SKÄRGÅRD
Dag 1. CreActives guider välkomnar er. Vi paddlar ut till den vackra Hindersön från Lövskär via Hagaviken, lunch vid fågelreservatet på Sandskäret. Strandhugg och vandring vid urskogen på Lappön. Paddling till Hindersön, middag & bastu på Jopikgården . Övernattning i fyrbäddsrum.
Dag 2. Frukost avfärd mot Luleå. Lunch och strandhugg på öarna. Vi är tillbaka i Luleå  på eftermiddagen.
Pris: SEK 2790 per person. Min 2 personer.

Tidsåtgång: 2 dagar , 1 natt
Distans: 40km

Ingår: Professionell guide m säkerhetsutrustning, Kajak, flytväst, paddel, 2 Luncher och 1 middag samt snacks och dryck, bastu och logi på Jopikgården.

Kajaker för uthyrning

Priser för alla kajaker inkluderar Paddel, flytväst, kapell, öskar & svamp samt paddelkarta och kompass.

Rainbow Lazer / Seayak/ Kodiak-1 mans Havskajak
En riktig havskajak med roder. Stabil och lättpaddlad. Mycket snabb. Lämplig för nybörjare och  erfarna paddlare. Dagsturer, weekend och långexpedition. Klarar stora överfarter och grov sjö. Rolig för surf och lek.
Längd: 512 cm    Sittbrunn: 86×48 cm    Lastutrymme: 2 stora skott, 1 daglucka.
Dygn: SEK 400     Vecka: SEK  2500     

Hyra Utrustning för Expedition

Vi har även all utrustning till uthyrning om ni vill göra en egen expedition under några dagar i skärgården. Vi hjälper gärna till med transporter från start till stop plats på förfrågan.

– GPS med sjökort

– Campingutrustning, Tält eller tältkåta, liggunderlag, kök och sovsäckar

– Våtdräkter och torrjackor, våtskor.

– Vattentäta säckar och fodral för packning.

– Fiskeutrustning m.m

Kontakta oss mer information och priser.