Samisk Kultur2020-09-17T21:26:44+02:00

Samisk Kultur

Skogsamerna i Gorgim

Alla Årstider 2020/21

CreActives guider möter dig i Luleå för guidad transferresa till Flakaberg längs Råneälvdal. Vi besöker Eriksson skogssamefamilj i Flakaberg. Lars Eriksson kommer visa dig renar och berätta om det samiska livet, hur det var förr och idag. Typisk lunch serveras i trä-kåta intill eld vid den vackra Gorgim-sjön. Kortare vandring i omgivningen med Lars. En möjlighet att uppleva den intressanta samiska kulturen.

Pris: 2360 SEK per person

Min: 2 personer

Period: hela året

Inkluderat i pris: transferresa till Flakaberg med privat buss, privat guidning av CreActive, möte och lunch i träkåta, besök i rengärde.

Sami experience in swedish lapland

Polcirkeln – Storforsen – Jokkmokk

Alla årstider 2020/21

Polcirkeln befinner sig 170 km norr om Luleå. Vi startar vår tur från hotellet i Luleå efter frukost. Vi färdas norrut och stannar på vägen vid den otroliga forsen Storforsen. Europas största fria vattenfall. 82 meter. Vi gör en vandringstur runt naturreservatet i de vackra omgivningarna. Vi forsätter vår resa norrut. Vid Polcirkeln gör vi ett stopp för en traditionell hemlig ceremoni. Vid ankomst till Jokkmokk besöker vi det berömda Ajjte-museét, vilket ger en bra överblick av det samiska folkets liv i, både förr och idag. Lunch i Jokkmokk och  besök hos Jokkmokks Tenn. På sena eftermiddagen vänder vi söderut mot Luleå.

Varaktighet: 6 timmar

Period: Hela året

Pris: 3200 SEK per person

Inkluderat i pris: moms 25%, privat tur med guide, besök till vattenfallet Storforsen, Polcirkeldiplom, besök till samiska musèet Ajjte i Jokkmokk, lunch i Jokkmokk.

Ej inkluderat i pris: alkoholhaltiga drycker