Snöskoter Expeditioner i Swedish Lapland2019-07-30T23:26:10+02:00

Snöskoter Expeditioner i Swedish Lapland

Snöskoter 3 timmars prova på tur.

Säsong 15 december 2019  – 15 April 2020

Min 2 personer

Vi träffas vid vårt kontor i Gunnarsbyn där vi förser er med skoteroveraller,handskar skor och hjälm. Efter säkerhets och körinstruktioner beger vi oss ut på en 3 timmars tur i det vackra skogslandskapet i Råne Älvdal. På något lämpligt ställe gör vi stopp för fika innan vi åter beger oss tillbaka till Gunnarsbyn.

SEK 2275 per person, 2 personer per snöskoter

Snöskoter heldag i skogslandet i Råne Älvdal.

Säsong 15 december 2019 – 15 April 2019.

Min 2 personer

Vi träffas vid vårt kontor i Gunnarsbyn där vi förser er med skoteroveraller,handskar skor och hjälm. Efter säkerhets och körinstruktioner beger vi oss ut på en heldagstur  i det vackra skogslandskapet i Råne Älvdal. Vi kör upp på ett flertal bergstoppar med vacker utsikt över vinterlandskapet, halvvägs så gör vi stopp för vildmarkslunch runt lägerelden. På eftermiddagn stannar vi till för att prova isfiske vid lämpligt vatten innan vi beger oss tillbaka till Gunnarsbyn.

SEK 3270 Per person/ 2 personer per snöskoter.

SEK 1000 supplement 1 person per snöskoter

Snöskoter i Arktisk Skärgård – Luleå
Dagstur

Säsong: 1:a februari – 15:e april 2019. Beroende på aktuella isförhållanden.

Min 2 personer

Efter frukost hämtar våra guider upp dig på hotellet för en kortare information och resa till utgångsplatsen. Där får ni flytoveraller och annan utrustning som exempelvis hjälm, vantar och huva. Expeditionen börjar med en undervisningsdel där våra guider informerar om säkerhet och räddningsaktioner på is. Även hur man hanterar en snöskoter med stark motor. Efter det startar vår expedition ut i den frusna skärgården.

Vi åker genom skärgården med alla dess olika typer av natur, från öar med tät skog till yttre skärgården med sin ändlösa vita öken. Vi stannar till vid en fiskehamn på Hindersön, från 1700-talet med mycket historia och kultur. Vi stannar även till vid Jopikgården för kaffe och våfflor. Efter pausen och om Moder Natur tillåter det, försöker vi nå ut till drivisen, som med sin spektakulära vy påminner om Arktis. På Brändöskär stannar vi till vid öns kapell. Efter en halv dags skoterfärd når vi Kluntarna, en fantastisk och speciell ö med riktig  polaraktig karaktär. Här stannar vi i en vindskyddad vik för en utomhuslunch, sittandes på renskinn runt öppen eld. Vanligtvis finns det goda chanser att se älg, ren och annat viltliv. Efter lunchen tar vi en tur på snöskor, genom öns spektakulära och vackra urskog, till dess högsta punkt. Väl tillbaka till snöskotrarna fortsätter vi till Bastaskär för att se på ett gammalt, men väl bevarat, skeppsvrak. På eftermiddagen vänder vi tillbaka mot fastlandet där vi provar på isfiske på vägen. På fastlandet tar vår expedition slut och en kortare färd till Luleå och hotellet väntar.

SEK 3 270 per person, 2 persons per 1 Snöskoter
SEK 1000 supplement 1 person per 1 Snöskoter

Polcirkel expedition
Tvådagarstur

Säsong :5:e januari till 10:e april 2020 beroende på is- och snöförhållanden.

Min 2 – max 15 personer

Den här snöskoterexpeditionen ger dig en tvådagars tur i hjärtat av Lappland där du kommer att uppleva det vilda skogslandskapet längs Råneälvdal, på snöskoter, korsa Polcirkeln mitt ute i vildmarken och äta middag i en timrad skogskoja. Till det kommer traditionell vedeldad bastu under sprakande norrsken.

Dag 1

Våra guider hämtar dig på hotellet för färd till vår utgångspunkt. Här förser er guiden med varma kläder och annan utrustning som hjälm, handskar och skoterhuva. Expeditionen börjar med en undervisningsdel där guiden informerar om säkerhet och hur man hanterar en snöskoter med en 500cc motor. Därefter startar vår expedition längs med den frusna Råneälven. Efter en halv dags snöskoteråkande gör vi ett stopp för att äta lunch, sittandes på renskinn runt en eld. Möjligheten att prova på snöskor i djup snö finns. Efter avslutad lunch fortsätter vi för att nå Polcirkelmonumentet, mitt ute i ingenstans. Där sker en polcirkelceremoni med diplom. En kaffepaus innan vi beger oss till vårt vildmarksläger. Väl där väntar den varma bastun på oss. Efter bastubadet avnjuter vi en tvårättersmiddag i den timrade kojan. Övernattning sker i bekväma sängar.

Dag 2

Vildmarksfrukost serveras i kojan. Efter det beger vi oss söderut, stannar för lunch vid elden och provar på lite isfiske i någon sjö. På eftermiddagen, färd tillbaka till Luleå.

Priser från:
SEK 5600 per person, 2 persons per snowmobile
SEK 7100 per person, 1 person per snowmobile

Priserna inkluderar: Moms 25%, certifierade och erfarna guider, 2 personer/snöskoter, 150km expedition, bränsle, skoterkläder, 2 utomhusluncher, transfer till och från utgångspunkt, middag, bastu, övernattning och frukost.

Ej inkluderat i priset: alkoholhaltiga drycker och personliga föremål (t ex solglasögon).

Snöskoter Expedition Malmens väg
3 day tour

Säsong: från 15:e januari – 15:e april 2020, beroende på is- och snöförhållanden.

Min 4 personer.

Dag 1

Efter frukost hämtar våra guider er från hotellet för färd till utgångspunkt. Här förser er guiden med varma kläder och annan utrustning som hjälm, handskar och skoterhuva. Expeditionen börjar med en undervisningsdel där guiden informerar om säkerhet och hur man hanterar en snöskoter med en 500cc motor. Därefter startar vår färd längs med den frusna Bottenviken. Vi passerar genom skärgården med sina olika typer av natur, allt från öar med tät skog till öde islandskap som påminner om Arktis. Efter en halv dags snöskoteråkande stannar vi till för isfiske och en lunch utomhus, sittandes på renskinn runt en eld. På eftermiddagen kommer vi till Jopikgården, en vacker och stillsam plats på en av de största och bebodda öarna i skärgården. Efter att ha kört cirka 50 km snöskoter kommer vi att njuta av en varm bastu följt av en god tvårätters middag. Vi tillbringar natten här i bekväma fyrbäddsrum på Jopikgården.

Dag 2

Frukost intas på Jopikgården. Vi förbereder för avgång och hjälper varandra att packa snöskotrarna. Vår safari tar oss genom skärgården, norrut och om vädret tillåter det tar vi oss ut ända till drift- och packisen. Ett stopp för att äta lunch, sittandes på renskinn runt elden. Efter lunchen kör vi in i Råneälvens mynning. Längs älven får vi uppleva vackert och varierat landskap. Viss teknisk skoterkörning senare stannar vi för kaffe och lite fika vid eld. På sena eftermiddagen når vi en liten vildmarkscamp och husky-kennel, mitt ute i skogen. Här har vi möjligheten att prova på att åka med hundspann längs ett cirka 7 km långt spår genom den snöklädda skogen med professionella guider. Efter hundspannsturen väntar en bastu och badtunna på er efter en lång dag i vildmarken. Tvårättersmiddag bestående av lokala specialiteter serveras i en timrad koja. Övernattning sker i sovsäckar inne i fyrbädds timrad koja.

Dag 3

Vi startar dagen med en god vildmarksfrukost. Vi förbereder för avfärd och hjälper varandra att packa snöskotrarna. Sedan börjar vi vår färd mot Luleå och civilisationen. Utomhuslunch på vägen på en vacker plats i skogen. Beroende på snöförhållandena försöker vi hitta en väg genom ospårad terräng innan vi sent på eftermiddagen når vår utgångspunkt. Därifrån resa tillbaka till centrala Luleå.

Pris från: från 13 950 SEK/person 2 personer/snöskoter min 4 – max 12 personer

Inkluderat i priset: Moms 25%, certifierade och erfarna guider, 1 snöskoter/2 personer, bränsle, varma skoterkläder, 1 övernattning Jopikgården, 1 tvårättersmiddag på Jopikgården, 1 bastu på Jopikgården, 3 vildmarksluncher, 2 frukostar, fika och varm dryck längs vägen, isfiske, 1 natt i timrad koja inklusive sovsäck, 1 hundspannstur, 1 bastu och balja på vildmarkscampen, 1 tvårättersmiddag i kåta/koja, transfer till och från Luleå – utgångspunkt.

Ej inkluderat i priset: alkoholhaltiga drycker och personliga föremål (t ex solglasögon).

Laponia expedition
5 dagars Expedition med snöskoter

Säsong 15:e Januar1 – 20:e April 2020
Min 4 persons – Max 10 persons

För er som söker en spännande mix i närheten av Laponia Världsarv och fjällen med utmanande backcountry körning i fjällnära skogar och högalpina miljöer

Pris från:
SEK 19 550 per person, 1 person per Snöekoter
Läs mer om Laponia expedition »

Lapland Extreme Expedition
7 dagars Expedition

Säsong 15:e Januar1 – 20:e April 2020

Min 4 personer – Max 10 personer

Vår extremtur, långa dagsdistanser genom skogsland och högaplina miljöer. Bra mat och boende en upplevelse för livet!

Pris från:
SEK 32 500 per person, 1 person per snowmobile
Läs mer om  Lapland extreme expedition »