Snöskoter Lapland Extreme expedition2017-05-02T13:34:33+02:00

Lapland Extreme Expedition

Mounatin Snowmobile safari Photo Love RynbäckNorthern Lights over Spiken Cabin Photo CreActive AdventureSnowmobile sunsetCampfire Photo Love Rynbäck

Från 15:e  Januari – 20:e of April 2016. Min 4 persons.

Dag 1 Ankomst & Jokkmokk

CreActives guider möter dig på flygplats. Resa till Jokkmokk och hotell. Middag på restaurang. Övernattning i dubbelrum. Information om program, utdelning av utrustning.

Dag 2 Jokkmokk – Årrenjarka.

Frukost på hotellet. Vi börjar dagen med genomgång av säkerhet och körinstruktioner för snöskoter. Sedan startar vi vår expedition, norrut genom genom skogslandskap och bergskedjorna mot sjön Karats, Saggat,  Årrenjarka och Kablafjällen p. Vi gör lunchstopp efter vägen och eventuellt lite isfiske. Vid ankomst till Årrenjarka: bastu, middag och övernattning i stugor. Jokkmokk – Årrenjarka, avstånd cirka 120 km.

Dag 3 Årrenjarka – Tjuonajokk.

Vildmarksfrukost hos Björkuddens Camp. Sedan packar vi vår utrustning och beger oss norrut mot Kaitumdalen och Tjuonajokk Camp. Vi kommer definitivt isfiska här eftersom det är ett av de bästa fiskeställena i Lappland. Lunch på vägen. Vid ankomst till Tjuonajokk Camp checkar vi in i storstugan. Bastu och middag i den fina och mysiga restaurangen. Övernattning i stugan. Dagssträcka: cirka 150 km.

Dag 4 Tjuonajokk – Kiruna

Vildmarksfrukost i Tjuonajokks restaurang. Vi packar vår utrustning och beger oss norrut, över fjällen mot Nikkaloukta. Lunch på vägen. Sedan färdas vi österut mot Kiruna och Camp Ripan. Camp Ripan är ett fint stughotell, ungefär tio minuters gångväg från centrala Kiruna. Middag och övernattning i fyrbäddsstuga med hotellstandard. Dagssträcka: cirka 150 km.

Dag 5 Kiruna – Icehotel – Gällivare

Frukost på Camp Ripan. Vi packar vår utrustning och beger oss söderut längs Torneälven och skogslandskapet. Stopp för guidad tur runt  det berömda Icehotel. Efteråt fortsätter vi söderut, stopp  för lunch hos Loves faster, i hennes lilla hotell i byn Skaulo. Sent på eftermiddagen når vi Gällivare och Dundret Ski Camp där vi checkar in i stugor. Middag, bastu och avkoppling. Övernattning i stuga. Dagssträcka: cirka 150 km.

Dag 6 Gällivare- Jokkmokk

Frukost på Hotell Dundret. Sedan kör vi genom hedar och skog till Jokkmokk. Lunch på vägen någonstans kring Porjus. På eftermiddagen är vi tillbaka i Jokkmokk där den här expeditionen slutar. Vi säger adjö till våra snöskotrar. Transfer till Luleå och Ebbenjarka Camp för en sista middag, bastu och badtunna. Övernattning på Elite Hotell i centrala Luleå.

Dagssträcka: cirka 140 km.

Dag 7 Dagen för avgång

Frukost på hotellet. Beroende på tid för avgång, tid för shopping och promenad i Luleå stad. Taxi till flygplatsen från hotellet.

 

Pris: 32 500 SEK (inklusive moms) per person. 1 person per snöskoter

Inkluderat i priset: program enligt ovan, snöskoter, bränsle, utrustning, 2 guider, boende och nämna måltider. Sista middag samt bastu/badtunna  på Ebbenjarka. Alla transferresor.

Ej inkluderat i priset: flyg och alkoholhaltiga drycker på camper och restauranger.