Snowmobile Laponia expedition2017-05-02T13:34:33+02:00

Snöskoterexpedition i Laponia

Mountain-cabins-and-Snowmobiles-Photo-CreActive-Adventure058Snowmobile-team-CreActive-Adventure1midwinter_snowshoe_6

Tillgängligt från 15:e januari – 20:e april 2016. Min 4 personer.

Dag 1

Guider från Creactive välkomnar er på Luleå flygplats. Sedan minibuss till Jokkmokk (180km, 2timmar). Stopp vid Polcirkeln för polcirkel ceremoni, diplom och drink. Vid ankomst till Hotell Jokkmokk, incheckning och boende i delade dubbelrum. Sedan informationsträff och utdelning av utrustning. Tvårättersmiddag i restaurangen. Bastu och avkoppling efter middagen. Övernattning på hotellet.

Dag 2

Frukostbuffé serveras på hotellet. Efter frukosten delas skoterkläder ut. Vi går igenom utrustning och säkerhetsinstruktioner innan avfärd från hotellet med snöskoter, riktning norrut mot sjön Laddon. Stopp på vägen för vildmarkslunch där det finns möjlighet till isfiske. Vid sen eftermiddag når vi sjön Karats och Laxön där vi kommer ha vårt basläger. Här övernattar vi i fyrbädds fjällstugor. Tvårätters vildmarksmiddag serveras i fjällstugan. Bastu i traditionell, norrländsk stil. Övernattning i säng med sovsäck.

Dag 3

Vildmarksfrukost i fjällstuga. Den här dagen gör vi en tur på kalfjället och försöker nå de höga topparna nära Tarradalen och Sulitelmaglaciären. Vi provar på isfiske och snöskovandring. Vildmarkslunch serveras utomhus intill elden. Sent på eftermiddagen är vi tillbaka på Laxön. Middag och bastu. Övernattning i fjällstuga i säng och sovsäck.

Dag 4

Tidig vildmarksfrukost. Sedan packar vi skotrarna och åker mot Kablafjällen. Lunch på vägen. Vi försöker åka runt det vackra och vilda Kablaområdet och ner mot Kvikkjokk innan vi åker mot Årrenjarka. På Årrenjarka blir det middag i deras trevliga restaurang och övernattning i bekväma fyrbäddsstugor.

Dag 5

Tidig vildmarksfrukost på Årrenjarka. Efter frukost hjälper vi varandra att packa all utrustning. Avgång med skoter tillbaka till Jokkmokk. Stopp på vägen för vildmarkslunch. Tillbaka i Jokkmokk, tidigt på eftermiddagen. Minibuss tillbaka till Luleå Flygplats för avgång med flyg.

Pris: 19 550 SEK/person 1 person/snöskoter. Min 4 – max 10 personer

Inkluderat i priset: Moms 25%, transfer t o r Luleå – Jokkmokk i minibuss, 1 övernattning i dubbelrum samt 1 tvårättersmiddag på Hotell Jokkmokk, skoterkläder, hjälm, 3 övernattningar i fjällstuga inklusive tvårättersmiddagar, utomhusluncher och frukost. Aktiviteter som isfiske, snöskovandring, 1 snöskoter per person, 2 professionella och erfarna guider under hela arrangemanget.

 

Ej inkluderat i priset: alkoholhaltiga drycker och personliga föremål (t ex solglasögon).